В Гигинци навръх Трифон Зарезан определиха кое е най-доброто домашно вино, произведено в селото – СНИМКИ

Конкурс за най-добро домашно вино се проведе в брезнишкото село Гигинци навръх Трифон Зарезан. Участие в надпреварата взеха петима души, а Комисия определи кое вино е най-доброто, предаде репортер на Zapadno.com.

Дегустацията на вината се проведе в салон на народно читалище “Искра-1952”, където беше организирана забавна програма по повод Трифон Зарезан. Празникът се отбелязва на 14 февруари по нов стил, а по стар стил е на 1 февруари.

Комисията беше в състав: Пепи Борисов, Николай Петров и Петър Йоцев. След подробна дегустация беше определен победителят, който се класира на 1-во място. Виното на местния жител Станимир Василев му донесе първо място в конкурса и голямата награда – сервиз чаши. На второ място беше класирана Ася Иванова, следвана от Димитър Саздов за трето място, Гина Величкова на четвърто място и Мара Стоянова на пето място. Всички останали участници в конкурса получиха поощрителни награди за активното си участие.

По-рано днес в село Гигинци по традиция беше отбелязан Трифон Зарезан със зарязване на лозницата на семейство Васкови. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Гигинчани отбелязаха Трифон Зарезан и провъзгласиха местен жител за Цар на лозята – ВИДЕО

Разгледайте снимки на победителя и класираните подгласници в конкурса за най-добро домашно вино:

[maxgallery id=”34157″]

Виж също...

Loading...