Игуменът на Църногорския манастир за Васил Левски: Той е творение на българската църква и е извършил истински чудеса приживе

Игуменът на Църногорския манастир „Свети свети Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци архимандрит Никанор сподели в интервю за вестник “Телеграф”, че Васил Левски е част от българската църква, съобщиха от пресцентъра на светата обител.

“Васил Левски е творение на българската църква. Той е възпитан в църквата, той е част от църквата, независимо, че е напуснал монашеското си служение. Той нито се е отрекъл от Бога, нито от църквата. Много добре знаем, че преди смъртта си се е изповядал и е приел Свето причастие от ръцете на свещеник. Левски е най яркият пример пример за това какво значи религиозно възпитание. Защото е възприел за себе си като норма на житейско поведение евангелското правило, че няма по голяма любов към ближния от тази да положиш душата си за своите приятели. Както той полага своята за целият ни народ.”, споделя архимандрит Никанор пред вестник “Телеграф”.

“Той е извършил истински  чудеса приживе със своето дело за освобождението на България, но  те са от светски характер. И не можем да кажем, че те все пак са част от един свят живот.”, добавя още игуменът на Църногорския манастир. Прочетете още от интервюто като натиснете тук.

Виж също...

Loading...