Над 50 съдове за отпадъци са закупени през 2018 година в община Брезник

Общо 51 съда за отпадъци е закупила Община Брезник през 2018 година. Това става ясно от годишния отчет на кмета на Община Брезник за изпълнение на Програмата за управление на Община Брезник за мандат 2015-2019 година. Отчетът ще бъде разглеждан на насрочената за 21 февруари сесия на Общински съвет-Брезник, съобщават от местния мини парламент.

През 2018 година са закупени 10 броя контейнери тип “Бобър”, 32 броя пластмасови кофи, 4 броя контейнери за отпадъци (5.5 м3) и 5 броя контейнери за отпадъци (4.0 м3). На извършените проверки от страна на Регионална инспекция по околната среда и водите-Перник не са констатирани замърсявания и няма съставени актове за нарушения, гласи още отчетът на кмета по отношение на екологията и опазването на околната среда.

За спомагане чистотата в община Брезник през 2018 година, служители на общинската администрация, граждани, учители и ученици от средно училище “Васил Левски” и основно училище “Христо Смирненски”, както и служители на детска градина “Брезица” са се включили в кампанията “Да изчистим България заедно. Община Брезник е подсигурила на доброволците ръкавици и чували.

Друга дейност по отношение на екологията и опазването на околната среда в региона е постоянният мониторинг, който Общината осъществява на закритото депо за битови отпадъци, което се намира в местността “Чифлик” в град Брезник.

Виж също...

Loading...