Отново се продава туристическият комплекс в Горочевци, собственикът търси купувач за целия бизнес и за имота

Както в началото на 2018-та година, така и в началото на 2019-та година срещаме обявата, че туристическият комплекс в трънското село Горочевци се продава. В няколко сайта за недвижими имоти е публикувано съобщение в края на месец януари, че къщичките за гости се продават, видя репортер на Zapadno.com. Отново се появи и билборд на Владая по пътя между София и Перник.

Почти по същото време миналата година информирахме читателите, че туристическият комплекс в трънското село Горочевци се заменя за апартаменти в София, „задоволителна“ е оценката на Община Трън по отношение на туризма. По-късно стана ясно, че . С похвален ентусиазъм, събития и реклама започнаха работата си новите отговорници за комплекса през 2017-та година, също като младата двойка от лятото на 2018-та година. Но ето че с началото на 2019-га година, идва поредната обява, която гласи „ПРОДАВА СЕ БИЗНЕСА И ИМОТА!!!“

От обявата разбираме още, че цената на имота през 2019 година е с 50 хиляди евро по-висока спрямо миналата година. Три броя къщи и ресторант на 18 километра от Трън се продават за 240 000 евро, но „ЦЕНАТА ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР!!!“.

Туристическият обект за първи път отваря врати за гости през 2013 година на мястото на старото начално училище на селото. От тогава досега няколко пъти се смениха хората, които стопанисват комплекса.

Преди няколко дни беше публикуван регистър на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения в община Трън, актуализиран към 31 януари 2019 година. От него става ясно, че комплексът в Горочевци е второто по големина място за настаняване на туристи в Трънско след хотел „Ерма“. На трето място по капацитет е била „Къща на кьоше“ в Трън, която официално е прекратила дейността си, видно от регистъра. Така след хотела с 56 места в общинския център, и продаващият се комплекс „Горочевци“ с официално регистриран капацитет от 27 легла, на трето място е ловната резиденция в село Парамун с 4 стаи и 8 легла. В официалния регистър на обектите с удостоверения за туристически обекти фигурират още две места за настаняване – 3 стаи за гости в село Бусинци и още толкова в село Врабча.

Виж също...

Loading...