Заместник-деканът на Историческия факултет към Софийския университет пристига в Брезник за представянето на сборника на музея

Официално представяне на първото издание на сборника „Известия на Общински исторически музей-Брезник“ ще се проведе в края на тази работна седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

На представянето ще присъстват професор доктор Надя Манолова-Николова, под която е редакция в сборникът, заместник-деканът на Исторически факултет към Софийски университет “Свети Климент Охридски”, авторите, читалищни секретари от община Брезник и други гости.

Събитието ще се проведе на 1 март от 14:00 часа в зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник. “На тази среща ние ще обявим и темата на новата конференция за 2019-та година, която ще бъде свързана с две важни събития за Брезнишко – 150 години от Класното училище и 130 години от рождението на Стоян Миленков.”, каза директорът на музея Емилия Велинова.

В сборника са публикувани 18 доклада от научната конференция, която се състоя през 2018 година в Общинския исторически музей. Тиражът на сборника е 300 броя.

Виж също...

Loading...