Сурвакарската група на село Долна Секирна отново чрез двудневен маратон ще дефилира на различни фестивали

Сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна ще вземе участие във международния фестивал на кукерските и маскарадни игри „Кукове“ в град Раковски и международния маскараден фестивал „Кукерландия“ в град Ямбол, научи Zapadno.com.

Сурвакарите и персонажите към групата ще участват във фестивалите в рамките на 2 дни. На 2 март групата е дефилира на XIX-ия международен фестивал на кукерските и маскарадни игри „Кукове“ в Раковски. През 2017 година сурвакарската група на Долна Секирна беше удостоена с награда за комплексно представяне от фестивала “Кукове”. През годините назад във времето групата е била удостоявана и с други отличия от фестивала в Раковски, като сред тях са и първа награда.

На 3 март сурвакарите от брезнишкото село ще дефилират на 20-тото юбилейно издание на международния маскараден фестивал „Кукерландия“ в град Ямбол. Освен тях участие в тазгодишния фестивал ще вземат още 5 сурвакарски групи от Брезнишко. Сурвакарската група на Долна Секирна е печелила различни награди при участията си в “Кукерландия”. Последното отличие от фестивала е от 2017 година, когато групата е била удостоена с първа награда и парична сума в размер на 450 лева. Първа награда групата е печелила и през 2014 година при поредното си тогава участие в Ямбол.

Виж също...

Loading...