Тъпанът ще бъде във фокуса на фестивала “От Трън по-убаво нема” 2019

Ударният музикален инструмент тъпан ще бъде марка на тазгодишното издание на националния фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли „От Трън по-убаво нема“, научи Zapadno.com.

Програмата и регламента за участие във фестивала вече са готови. Всички клубове заедно ще играят 10 фолклорни хора – последователно по едно от всяка етнографска област. Всеки клуб пък ще се представя с 2 хора на сцената – 1 хоро от Шопската етнографска област (не е задължително) и 1 хоро по свой избор, в рамките на 6 минути, пише в регламента на фестивала.

“Тази година Тъпанът е нашата марка. Всички, които имат тъпани и други ударни инструменти, да се обединим в един ритъм, за да огласим заедно Трънският край.”, призоваха организаторите на събитието.

Фестивалът ще се проведе на 8 юни и ще започне със състезанието „Бодифолк загадки”, което ще стартира в 10 часа на площада в Трън. Събитието се организира от клуб “Body Folk” и народно читалище ”Надка Караджова 2012”- град София със съдействието на Община Трън и Областна администрация-Перник. Крайният срок за записване на участници е 27 май. Повече подробности може да научите като натиснете тук.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...