Полицейски инспектори посетиха брезнишки и трънски села, за да борят престъпността, но попаднаха на други проблеми

Жителите на 5 села в община Брезник и още 5 населени места в община Трън са потърсили съдействие от полицията за решаване на проблеми, които не са свързани с престъпни посегателства или други случаи, касаещи нарушаване на обществения ред. Това отговориха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник на въпрос на Zapadno.com.

От месеци полицейски екипи посещават различни села в общини Брезник, Трън, региона и други населени места в страната. Кампанията цели противодействие на битовата престъпност по селата, а срещите се провеждат по предварително утвърден график. При посещенията на полицейските екипи, местните жители, кметове или кметски наместници имат възможност да споделят какви са проблемите, свързани с престъпността или нарушаването на обществения ред в съответното населено място.

През месец януари 2019 година полицейски инспектори посетиха трънските села Лялинци, Неделково, Мракетинци, Парамун и Филиповци и брезнишките села Долни Романци, Горни Романци, Бабица, Арзан. Там се проведоха приемни на полицията с цел противодействие на престъпността. “Най-често задаваните въпроси от жителите на цитираните населени места не касаят престъпни посегателства или такива, отнасящи се до нарушаване на обществения ред. Хората се оплакват от лошото състояние на пътната инфраструктура, проблеми с електрическото захранване и поставянето на ограничения за скорост на пътищата.”, казаха специално за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Независимо от това, че поставените пред полицаите теми не са свързани с дейността им, служителите на реда съвместно с кметските власти и останалите институции, имащи отношение по проблемите, набелязват мерки за решаването им, поясниха още от полицията.

Виж също...

Loading...