Полицията се отчете: Няма регистрирани обикновени кражби в общините Брезник и Трън през месец януари

Всичките регистрирани обикновени кражби през месец януари тази година са били на територията на община Перник. В Брезнишко и Трънско, както и в останалите общини в региона няма регистрирани обикновени кражби. Това съобщи говорителят на пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник Венцислав Алексов на пресконференция по повод престъпността в региона през изминалия месец, предаде репортер на Zapadno.com.

През месец януари в област Перник е регистрирано минимално покачване на броя на извършените престъпления. В структурно отношение с най-голям относителен дял са кражбите – взломните и обикновените, както и управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Регистрираните взломни кражби на територията на област Перник през месец януари са били 10. След тях са обикновените кражби, които са били общо 25 броя. Случаите на употреба на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила са били 8 през изминалия месец. Други 5 случая са били на констатирани водачи на моторно превозно средство под въздействието на наркотични вещества.

Общо 71 са констатираните пътнотранспортни произшествия през първия месец на 2019 година. От всичките катастрофи 5 са били тежки и са завършили с общо 7 ранени човека. Причините за възникването на пътнотранспортните произшествия са шофиране с несъобразена скорост, неспазване на дистанция и неправилни маневри на пътното платно като неправилно изпреварване, неправилно завиване и други.

Предстои да бъде направен подробен анализ на Областна дирекция МВР-Перник за 2018 година, като се очаква скоро данните да бъдат оповестени.

Виж също...

Loading...