Сурвакарчето Николай Венев от групата на село Сопица получи наградите си от фестивала “Сурва” в Перник

4-годишният сурвакар от сурвакарската група на брезнишкото село Сопица получи наградите си от тазгодишното издание на международния фестивал “Сурва” в Перник. Младият сурвакар не получава отличие за първи път, припомниха от Фейсбук профила на село Сопица.

Николай Венев е впечатлил с участието си на фестивала, за което журито му присъдило две награди – златен медал и комплект звънци и гега от „Топлофикация-Перник“. На церемония, която се е провела вчера в град Перник са били връчени наградите на отличените участници от фестивала “Сурва”. Сред тях е бил и 4-годишния Николай от групата на Сопица.

За втори път момчето е отличено от фестивала. През 2018 година младото сурвакарче е удостоено с награда за най-малък участник от фестивала в град Момин проход. В началото на месец февруари тази година читателите на Zapadno.com научиха повече за сурвакаря, наследил традицията от майка си. Прочетете още по темата в публикацията: 4-годишният сурвакар от групата на Сопица, който спечели златен, комплект звънци и гега от „Сурва“, е наследил традицията от майка си

Снимка: Община Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...