Боецът от Брезник Йово Йорданов стана вицешампион на държавното първенство по карате киокушин-кан в Пловдив

Младият боец от град Брезник Йово Йорданов стана вицешампион на държавното първенство по карате киокушин-кан за деца до 12 и до 14 години. Добрата новина съобщи треньорът на спортен клуб “Дуло” Костадин Костадинов в ефира на телевизия “Кракра“.

Държавното първенство се е провело на 17 февруари в град Пловдив. Надпреварата се организира от Българската карате киокушин федерация и участие в нея са взели 220 бойци от 27 клуба в страната, сред които и спортен клуб “Дуло”. “Йово Йорданов се класира втори – вицешампион. Честно казано за мене си шампион, тъй като изигра всичките си срещи на много високо ниво.”, сподели по телевизия “Кракра” треньорът на клуб “Дуло” Костадин Костадинов. Той добави, че във финалната среща младият боец е бил малко ощетен.

Йово Йорданов се е завърнал от държавното първенство в Пловдив и с бронзов медал за доброто си представяне. Младият боец живее е от град Брезник, но живее в Перник. В Брезник тренира група по карате киокушин-кан, която е към пернишкия клуб “Дуло”. Йово Йорданов е започнал да тренира именно от брезнишката група, след което се е преместил в “Дуло”-Перник, поясни майката на младия боец пред репортер на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...