Поощряват ловците в Трънско с по 100 лева за убит вълк и по 10 лева за повалена лисица

През изминалия сезон за групов лов на диви свине членовете на ловно-рибарско сдружение „Руй“-Трън отстреляха 266 животни. Най-голяма бе слуката на ловно-рибарска дружинка-Филиповци, записала в актива си 79 слуки. Втори са ловците от ловно-рибарска дружинка-Вукан с 25 повалени животни, трето място заема ловно-рибарска дружинка-Долна Мелна с 19, пише порталът към естествения свят divoto.bg.

Членовете на сдружението са отстреляли и 1 715 пъдпъдъка. Водещите дружини са със следните резултати: ловно-рибарска дружинка-Бохова – 338 екземпляра, ловно-рибарска дружинка-Главановци – 314 и Лловно-рибарска дружинка-Забел – 196. Общият брой на отстреляните гривяци е 523. Отново първенството държи ловно-рибарска дружинка-Бохова със 79 повалени птици, следвана от ловно-рибарска дружинка-Трън с 67 и ловно-рибарска дружинка-Лева река с 64.

Членовете на ловно-рибарското сдружение в Трън са отстреляли и 64 лисици. Най-много – 7, са паднали след точните изстрели на ловно-рибарска дружинка-Бохова. При другите видове дивеч резултатите са следните: 13 сърни, 8 чакала и 4 вълка. Два вълка са отстреляли ловците от ловно-рибарска дружинка-Забел. Най-много чакали – 3, са повалили от ловно-рибарска дружинка-Филиповци.

Трънската ловно-рибарска организация изплаща възнаграждения в размер на 100 лева за отстрелян вълк и 50 лева за чакал. Отскоро се поощрява и отстрелът на лисица с 10 лева, като средствата се осигуряват от дружинките, уточняват още от divoto.bg.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Асен Марков. Автор: Ася Асенова, divoto.bg

Виж също...

Loading...