Решават проблема с водата в село Вукан с ремонт на 1-километров участък

Проблемът с водоснабдяването на трънското село Вукан може да бъде решен през тази година. На въпрос на Zapadno.com от Община Трън отговориха, че се предвижда ремонт на водопровода между селата Вукан и Костуринци.

Водоснабдяването на село Вукан се осъществява от резервоар в землището на село Еловица. От години водоснабдяването е затруднено поради чести аварии на водопровода и е наложително да се извърши ремонт в участъка между Вукан и Костуринци. Дейностите по ремонта предвиждат полагането на тръби на разстояние 1 километър.

През 2018 година със средства от общинския бюджет са били направени основни ремонти на водопроводни съоръжения в няколко трънски села. За 59 694 лева и 65 стотинки е бил направен основен ремонт на каптаж и почистване на резервоар в село Бохова. Основен ремонт на 3-километров участък на водопровод от водохващане в село Милославци до резервоара в село Ярловци пък е извършен за 119 555 лева и 77 стотинки. През изминалата година село Глоговица се сдоби с резервоар за монтирането, на който Община Трън е платила 19 480 лева и 3 стотинки. За 48 995 лева и 46 стотинки е извършен ремонт на 1-километров участък на водопровода в село Горочевци, за който Zapadno.com информира в поредица от публикации. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: 21 век в Трънско: Къпем се с дъждовна вода и се перем на чешмата в селото, Община Трън: Водопроводът ще бъде ремонтиран – СНИМКИ

Ремонт по ВиК мрежата в общината е бил извършен и в град Трън, където е обновен канализационен участък с дължина 35 метра на улица “Петър Асенов”. Стойността на този ремонт е била 17 754 лева.

В програмата с капиталови разходи засега не е включена реконструкцията на довеждащия водопровод за град Трън от резервоара в село Банкя. Документацията при него още се придвижва. През месец януари миналата година Общински съвет-Трън прие решение за одобряване на неговия Подробен устройствен план – Парцеларен план, а на заседанието на местния парламент през януари тази година прие допълнения по проекта.

Виж също...

Loading...