Танцов състав “Граовчета” от Брезник се завърнаха с 2-ро място от шампионат и получи възможност за участие в творчески лагер в Банско

Детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” е взел участие в Международен фестивал на изкуствата “Утринна звезда”. Участието на талантливите деца от Брезник е било възнаградено, поясни специално за Zapadno.com ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Детският танцов състав “Граовчета” се е изявил на сцената на шампионата на 23 февруари в Дом на културата „Искър“ в София. Целта на организаторите на Международния фестивал на изкуствата е да предоставят възможност на талантливите деца и възрастни да изявят пълноценно своите заложби.

След участието на “Граовчета” журито им е присъдило 2-ро място и чек на стойност 140 лева за участие в Международен творчески лагер “Бъдещи звезди” ‘2019 в Банско. Всяко едно от децата от Брезник е получило и диплом за участие във фестивала в София. Лагерът “Бъдещи звезди” е форум с творчески конкурси, майстор класове, спортни занимания, екскурзии и походи, който няма конкурсен характер, завършващ с награждаване и спектакъл на открита сцена. По време на Международен творчески лагер „Бъдещи звезди“ участниците ще успеят да усвоят достатъчно голям обем специализиран материал, който ще им предадат професионалисти и ще разкрият в себе си нови таланти и способности.

“Учим се да танцуваме по-добре от вчера, а не по -добре от другите! Браво деца, с упоритост, труд се постига всичко и заслужено си печелите заслужените награди!Благодарности на организаторите, на журито, за прекрасната инициатива за фестивала.”, сподели ръководителят на танцовия състав Яна Кираджиева.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...