Мартенско дърво с над 50 мартеници разцъфна пред читалището в Трън, където се проведе изложба-базар – СНИМКИ

Мартенско настроение поднесоха самодейците от народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и участниците в изложбата-базар, която се проведе на площад “Владо Тричков” в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На сцената пред читалището бяха поставени празнични декорации, сред мартенско дърво, окичено с над 50 мартеници и двуметровата мартеница, която е изработена от близо 10 километра конци. Прочетете още по темата в публикацията: Нов рекорд в Трън: Двуметрова мартеница от близо 10 километра конци ще бъде окичена на читалището.

Трънчани и гости на Трън имаха възможност да разгледат или закупят ръчно изработени мартеници от традиционната изложба-базар, която беше подредена под 5 шатри. Свои мартеници и мартенски декорации представиха детска градина „Ален мак“, Център за обществена подкрепа „Дъга“, средно училище „Гео Милев“, Центъра за социална интеграция и рехабилитация и фондация “ПИНК”.

Празничната украса пред читалището пък се превърна в атракция, някои дори си направиха снимка на фона на двуметровата мартеница и окиченото дърво.

Разгледайте снимки от мартенското настроение в центъра на град Трън:

[maxgallery id=”34755″]

Виж също...

Loading...