Раздават брошури на шофьорите на входовете на граничните пунктове с информация какво ги очаква в България

Брошури за въведените временни забрани за движението на товарните автомобили се раздават от вчера на граничните пунктове, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

От вчера на граничните контролно-пропускателни пунктове на водачите на товарни автомобили, влизащи в Република България, се раздават листовки с пояснения за въведените временни забрани, свързани с почивните дни. Брошурите са преведени на 14 езика – английски, немски, френски, турски, румънски, полски, унгарски, руски, гръцки, испански, италиански, сръбски и фарси. В тях са посочени всички официални празници у нас, за които е въведена временна забрана за движение на товарни автомобили. Посочени са също и часовете на забраната. В брошурата е указана и санкцията за водача и мярката, която се прилага към моторното превозно средство при неспазване.

През трите почивни дни, на територията на региона и основните пътни артерии ще бъде осигурено засилено полицейско присвие. Призоваваме гражданите и водачите на моторни превозни средства да спазват закона и ограниченията по пътищата и да не сядат зад волана след употреба на алкохол и опиати.

Виж също...

Loading...