Навръх 3 март брезничани показаха българщината си чрез инициативата “Пробуждане с хоро” – ВИДЕО

Инициативата “Пробуждане с хоро” се проведе в град Брезник по повод националния празник на България, предаде репортер на Zapadno.com.

Хорото беше поведено с началото на музикалната програма, която се проведе на централния градски площад днес. Танците бяха поведени от танцов клуб “Калина” и детският танцов състав към народно читалище “Просвещение-1870” с песента “Кой уши байряка”. Граждани също се включиха към кръшното хоро, което беше водено с песните на гласовитите народни певици Анна Асенова и Ирена Господинова. Фолклорните танци се извиха в продължение на няколко песни време. Моментът беше заснет и чрез видео, което ще бъде изпратено на организаторите на инициативата.

Инициативата “Пробуждане с хоро” се провежда по идея на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“, а целта и е възраждане на българщината. Тази година инициативата се проведе за четвърти пореден път на националния празник на България – 3 март.

По-рано днес в град Брезник тържествено бяха отбелязани 141 години от Освобождението на България, за което може да прочетете още в публикацията: С цветя брезничани отдадоха почит на паметника на Васил Левски в Брезник за 3 март – СНИМКИ

Вижте как брезничани се включиха в “Пробуждане с хоро” чрез видеата, които Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...