Празничен ден в град Брезник: Храм “Света Петка” посреща с обновена визия и новости – СНИМКИ

Брезнишкият храм “Света Петка” вече официално е обновлен и посреща вярващи с обновена визия и добавени нови елементи в двора, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес в Брезник пристигна Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, за да оглави литургия по повод обновлението на храма. Заедно с него съслужиха и други духовници, за което може да прочетете и видите в публикацията: С благословията на Белоградчишкия епископ Поликарп беше осветен обновения храм “Света Петка” в Брезник – ВИДЕО.

Дейностите по основния ремонт на църквата и прилежащото пространство включват: смяна на подпокривната конструкция, хидроизолация, нови керемиди, подложен бетон под основите на храма, укрепване, дренаж и реставрация на иконостаса, освежаване на местата, където няма икони, ремонт на камбанарията, вертикална планировка, нови дворни лампи, пейки и кошчета за отпадъци. Част от камъните в двора са преместени над църквата, а оформените като колони и кръстове са на мястото си. Отец Константин, който отговаря за храма, поясни че се работи и по реставрирането на стенописите.

Разгледайте снимки от обновения храм “Света Петка” в град Брезник:

[maxgallery id=”34876″]

Виж също...

Loading...