Брезничанката Дияна Николаева: Фотографията за мен е чувство, което можеш да изразиш само със снимки

За някои брезничани любителската фотография е нещо повече от приятно хоби. Фотографията е чувство, което можеш да изразиш само със снимки, а не с думи. Това сподели младата брезничанка Дияна Николаева пред репортер на Zapadno.com.

Дияна Николаева е любител-фотограф съвсем отскоро – едва от няколко месеца. Младата надежда на фотографията е единадесетокласничка в средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Любопитството и към това занимание води своето начало от нейната съученичка Ваня Иванова, която пък е добре позната на брезничани със своите снимки по редица мероприятия в града. “Ваня Иванова ме “запали” по фотографията. Разглеждах снимки, които тя ми показваше и ми хареса – така стана. Обичам да снимам природата.”, сподели Дияна Николаева. Сред природните пейзажи, които и правят впечатление и попадат в обектива и са Бърдото и местностите около град Брезник.

В свободното си време освен с любителска фотография тя обича да чете книги, като набляга на фантастиката. Слушането на музика също е сред нейните любими занимания. Досега Дияна Николаева е правила снимки на училищни тържества и общоградски чествания. За нея фотографията е нещо повече от хоби. “Фотографията е чувство, което можеш да изразиш само със снимки. Ако не можеш с думи, със снимки – това е чувство.”, каза тя.

Нейната съученичка Ваня Иванова и дава съвети за правенето на снимки. “Тя ми казва как да снимам, от кой ъгъл. Тя е моят учител. Снимките качвам в нейната Фейсбук страница “Фотография”.”, каза още Дияна Николаева, която обмисля заедно с Ваня Иванова да направят съвместна фото изложба.

В публикацията са използвани снимки на Дияна Николаева и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...