През зимата в трънските села отпадъците се извозват само по сигнал, а през лятото – почти всяка седмица

Броят на хората в селата в община Трън оказва влияние върху графика на сметоизвозването. Това стана ясно на последната сесия на Общински съвет-Трън, на която въпросът беше повдигнат от общинския съветник Ташко Минков, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинският съветник поясни, че много хора от селата са се поинтересували какъв е графикът на сметоизвозването. “Има ли фиксиран интервал или в зависимост от сезона се преценява?”, попита Ташко Минков.Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори, че има изготвен график, който се спазва в сезона, когато селата са повече населени. “Знаете, че сега в селата има по 4-5 човека. В случая сега разчитаме на кметските наместници да ни уведомяват, когато има нужда от извозване, защото няма как – знаете колко е голям разходът на горивото, караме боклука на депото в Перник. И да ходи камионът в Долна Мелна или до Шипковица, а да няма боклук, просто не се оправдава горивото, което харчим. Затова зимният сезон разчитаме изцяло на тях за уведомяване и минаване за извозване на боклука.”, каза кметът и добави, че лятото се налага и по-често да се извозват отпадъци от селата. “В по-големите села ходим почти всяка седмица, да не говорим, че в някои летния сезон се налага и по 2 пъти в седмицата. Това са Туроковци, Зелениград, Главановци, знаете че летният сезон там идват повече хора.”, добави още Цветислава Цветкова.

В момента отпадъците на община Трън се извозват само от един камион, тъй като вторият е закаран на профилактичен ремонт.

Виж също...

Loading...