Смях, танци и песни от самодейците на Брезник като творчески букет в навечерието на 8 март – ВИДЕО

Самодейци на народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник за пореден път доказаха, че самодейността в градчето отдавна е достигнала професионален връх в развитието си. Това беше показано в спектакъл по повод предстоящия празник на дамите – 8 март, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата се проведе във фоайето на читалището пред десетки гости. Кратко слово за откриване отправи Милена Цветанова. “Жената е по-нежната, крехка и ранима част от човечеството. Но в същото време тя е сила, опора и пътеводна светлина за децата и мъжете. Нашите изпълнения тази вечер ще бъдат поздрав към вас, скъпи майки и любими жени. С нашия празничен концерт, посветен на вашия празник ще ви зарадваме с букет от изпълнения на самодейците от различните групи на художествената самодейност. Пожелавам ви приятни минути и весело настроение.”, каза Милена Цветанова в началото на спектакъла.

Най-колоритните взаимоотношения между две жени бяха представени от Ивета и Василена от детската група за словесен фолклор с художествен ръководител Милена Цветанова. Вижте тяхното изпълнение във видеото, което камерата на Zapadno.com засне:

След снахата и свекървата, на сцената се представи талантливата певица Цвети от детската певческа група с художествен ръководител Милена Цветанова. Вижте във видеото по-долу какво изпя тя:

Публиката в читалището имаше възможността да види и шведска героиня, която се отличава с тази си черта, че е изяла шведска маса заедно със самата маса. В ролята се превъплъти Симона от трупата на самодейния читалищен театър, а срещу нея пък беше мил продавач в магазин, изигран от Милен също от театралния състав. Дозата смях, която инжектираха в публиката може да видите във видеото:

Освен с песни и скечове, самодейците се изявиха и с нежни танци, които грациите от школата по класически балет с художествен ръководител Аделина Миронова показаха. Тяхната прецизност може да видите във видеото:

Багрите на фолклора бяха представени от млади таланти от танцовия състава за народни танци с ръководител Милена Иванова. За още по-автентично звучене се погрижиха музикантите от оркестъра към читалището. Ритмичността на фолклорния танц може да видите във видеото:

Скеч с две дами, които разговарят за отслабване на маса в ресторант беше изигран от Симона и Мишел от самодейния читалищен театър. Какви са различните ефикасни диети може да научите от следващото видео:

Спектакълът завърши с вокално изпълнение на талантливата Милена Цветанова. По време на изпълнението и участие взеха и децата от фолклорния танцов състав. Как завърши празникът в читалището, може да видите във видеото:

Виж също...

Loading...