БЧК-Перник: В Трън направиха невъзможното за раздаването на хранителни помощи, много добре се справиха и в Брезник

4 098 правоимащи от област Перник са били подпомогнати с индивидуални пакети. Това поясни директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева пред репортер на Zapadno.com.

Общо 65 558 бройки единични хранителни продукти са били раздадени при последната кампания за подпомагане. “Предходните години сме раздавали по 6, по 7 броя продукти или те стават повече на различни траншове, а сега на един транш трябваше да се раздадат по 16 продукти на един човек, да не се допусне грешка, да бъде точно, да достигнат до хората и в същото време в едни тежки метеорологични условия. Изключително доволна съм. Искам да подчертая, че най-добре се справиха в Трън. Хората, които работят в Червен кръст, а пък и кметът е председател на общинската организация, нашите доброволци направиха невъзможното в Трън. Справиха се отлично със задачата. Много добре се изпълни и в Брезник тази програма – те са над 94 %. Обикновено в големите населени места най-трудно се изпълняват тези програми.”, каза директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Предстои да стартира работата по раздаване на хранителни продукти, които не са били раздадени поради смърт или напускане на населеното място от страна на правоимащите. Тези продукти ще бъдат раздадени на социалните услуги в съответната община. “В Трън 15 човека не са си получили помощта, 11 от тях са починали и 4 не са открити, тоест напуснали са. В Брезник са 22-ма човека, които не са получили помощта.”, каза още Наталия Минева пред репортер на Zapadno.com.

Сред приоритетите в работата на областната структура на БЧК за 2019 година са продължаване на доброто партньорство с областната и местната власти за действия при бедствия, аварии и кризи. “Организационното развитие е изключително важно, защото няма ли я организацията, нито една от тези задачи няма да се изпълни.”, добави директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Виж също...

Loading...