От фургон в трънското село Стрезимировци ще могат да се заплащат електронни винетки

В средата на месец февруари тази година до главния път в трънското село Стрезимировци беше монтиран фургон. Проверка на Zapadno.com установи, че постройката ще служи място, от което могат да бъдат заплатени електронни винетки.

Във фургона на граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” ще бъдат монтирани два терминала за самотаксуване за купуване на електронна винетка. Монтажните работи ще започнат, след като бъде пуснато електричество във фургона. Това поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Национално тол управление.

За модернизирането на граничния пункт с възможността да бъдат закупувани от новите електронни винетки се заговори в края на 2018 година. Тогава шефът на Областно пътно управление-Перник каза, че на граничния пункт има автомати за винетки, но проверка на Zapadno.com показа липсата на такива устройства през месец януари тази година.

Електронна винетка може да бъде купена от сайтовете www.bgtoll.bg и vinetki.bg, от мобилното приложение BGTOLL, на касите на областните пътни управления, от над 400 терминали за самотаксуване, в офисите и от сайта на мобилния оператор А1, на касите на бензиностанциите ОМВ и “Лукойл”, в клоновете на “Български пощи” ЕАД и в офисите на Easy Pay, поясниха още от пресцентъра на Национално тол управление.

Виж също...

Loading...