Брезнишката формация “Калина” празнува 8 години от основаването си с приказна торта, певицата Валерия Момчилова и много изненади – СНИМКИ

Вчерашният Тодоровден се оказа празничен и за танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Поводът не е бил поредна спечелена награда от фестивал, а 8 години от основаването на формацията, научи Zapadno.com.

Празникът се е състоял в ресторанта на язовир “Слаковци”, където десетки самодейци и гости на танцовия клуб са направили шумен и запомнящ се купон. Специално за тържеството е пристигнала народната певица Валерия Момчилова, която зарадвала гостите със своите изпълнения. Певицата споделила от микрофона, че музиката сплотява. “Ръка за ръка, рамо до рамо, сърце до сърце.”, казала Валерия Момчилова.

Друга емоционална част за присъстващите е била приказната торта, която Вероника Евтимова приготвила специално за рождения ден. За украсата в ресторанта се погрижила Вероника Малинова. Подаръци също не са липсвали – ръководителите на формацията са получили колона за озвучаване, чаши със снимка от изява на детския танцов състав към брезнишкото читалище, букети, грамоти за най-добри госпожи за Милена Иванова и Калина Иванова. Хореографът Милена Иванова благодари на всички за емоциите по повод 8-годишнината на танцов клуб “Калина”. “Беше много хубаво, всичко беше чудесно!”, сподели Милена Иванова пред Zapadno.com.

Танцовият клуб е основан от Калина Иванова, която понастоящем заедно със своята дъщеря Милена Иванова, са хореографи на формацията. Самодейците на танцов клуб “Калина” се включват в общоградските чествания в град Брезник и празници в общината. От миналата година танцовият клуб вече излезе от пределите на Брезнишко и започна да участва в различни фестивали и конкурси за опазване на българските народен танц и традиция. С всяка година формацията се разраства и продължава да привлича повече и повече хора в магията на танца.

Докоснете се до рождения ден на танцов клуб “Калина” чрез снимките от снощния купон:

[maxgallery id=”35390″]

Снимки: Милена Иванова

Виж също...

Loading...