Сурвакари от Ноевци посрещнаха отбора на украинската общност в България на стадиона в селото – ВИДЕО

Интересен приятелски футболен турнир се проведе по-рано днес на стадиона в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Участие в турнира взеха домакините от футболен клуб „Черногорец“, футболен клуб „Дружба“ (Мещица) и отборът на украинската общност в България – Задунайська Січ. Преди началото на първата среща на стадиона прозвучаха химните на Украйна и България. След тях атмосферата беше допълнена със звън от чанове на сурвакари от сурвакарската група на село Ноевци.

Сурвакарите се появиха на терена като изненада за гостите от футболния отбор на украинската общност в България и “Дружа” (Мещица). След кратък сурвакарски танц, колоритните гости на терена пожелаха късмет на футболистите от Задунайська Січ, които първи се изправиха срещу домакините от “Черногорец” (Ноевци).

Награди в турнира нямаше, но за сметка на това имаше много емоция на терена, както и фенове, които изпълниха трибуните около стадиона. “Целта е да покажем, че спортът създава много приятелства и сплотява. А и на нас ни е като контрола преди започване на сезона.”, поясни капитанът на футболен клуб “Черногорец” Станислав Стойнев.

Вижте как сурвакари от Ноевци пожелаха късмет на футболистите във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...