Майката на пострадалото дете в Трън: Доказателствата противоречат на експертизите, а Николов отново ще бъде кандидат за кмет

В студиото на предаването „120 минути“ по bTV тази неделя гостува Анита Гълъбова от град Трън. Тя е майка на детето, пострадало при инцидент с участието на бившия кмет на Общината Станислав Николов. Изминаха месеци от окончателното решение по делото, което беше гледано на няколко инстанции. Съдът оневини Николов, но майката все още търси възможности случаят да получи различно развитие, предаде репортер на Zapadno.com.

От участието на Анита Гълъбова в телевизионното предаване става ясно, че тя очаква среща с главния прокурор. Жената иска да отиде на срещата заедно със сина си и лично да представи на магистрата всички доказателства по делото. От участието и става ясно също, че обмисля да подаде жалба до съда по правата на човека в Страсбург.

“Доказателствата противоречат на експертизите, които са направени от професионалисти. Самото дете и съдебномедицинската експертиза сочат, че е било ударено отвън, а не че детето се е ударило. Няма подхлъзване, няма залитане.”, обяснява тя.

Версията, че детето само се е блъснало в джипа идва от показанията на деца, които са били свидетели на случая. Според майката децата не могат да са достоверни свидетели и на мястото не е имало никакви други хора. През 2016 година, когато случаят стана известен, свидетелката Любка Лазарова разказваше през медиите за случилото се, но сега вече отказва да говори с екипа на bTV. Бившият градоначалник също е отказал коментар.

Един от коментарите на Гълъбова в студиото е, че Станислав Николов все още е член на управляващата партия ГЕРБ и отново ще бъде кандидат за кмет на изборите тази есен. Друга предизборна новина от Трън дойде само преди няколко дни. Местната организация на БСП е с нов председател – Иванка Гълъбова. Според публикации в някои медии тя е баба на пострадалото дете в инцидента.

В публикацията са използвани снимки от кадър на bTV и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...