Музеят на Брезник ще покаже традиционно граовско облекло, накити и тъкани чрез съвместна изложба в Кюстендил

Съвместната изложба „Багри от долините на Струма и Места“, която събира експонати на 5 музея, ще гостува в град Кюстендил. Участие със свои движими културни ценности ще вземе и Общински исторически музей-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Музеят на Брезник ще представи над 50 експоната от фонда – пълен комплект на традиционно граовско облекло, накити и тъкани. Това ще е и първото гостуване на институцията на друг музей. “С това ще сложим началото на поредица от гостувания на музея. Предвиждаме да гостуваме и на музея в Перник.”, поясни директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова.

Изложбата „Багри от долините на Струма и Места“ ще бъде открита на 20 март от 16:00 часа в зала “Стримон” на Регионален исторически музей-Кюстендил. Това ще бъде второто експониране на изложбата след музея в Брезник, където беше открита през месец септември 2018 година. Прочетете още по темата в публикацията: 400 експоната показват облекло и накити от миналото в изложба в Общински исторически музей-Брезник

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...