Над 130 горски служители са гасили 10 пожара през днешния ден, включително и този край село Банище

Над 130 служители на Югозападното държавно предприятие гасят 10 пожара, възникнали само през днешния ден на територията на предприятието. Огнените инциденти са регистрирани в районите на Кюстендил, Тетевен, Радомир, Брезник, Етрополе, Невестино, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

Между 30 и 50 декара черборова култура е обхванал огънят в района на село Елешница. Пожарът е върхов, тръгнал е от запалването на сухи и треви и отпадъци при почистване на земеделски имоти, а силният вятър бързо го е пренесъл в гората. Мобилизирани в потушаването му са екипи от държавните горски стопанства в Елешница, Разлог и Якоруда, оборудвани със специализирани противопожарни автомобили. Няма опасност за хората и близките населени места.

От Югозападно държавно предприятие призовават за повишено внимание и отговорно отношение при боравене с огън на открито.

Пожар в района на община Брезник бушуваше и между селата Ръждавец и Банище. Служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” бяха на място и се включиха в гасенето на огъня. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Пожарът в село Банище изпепели къщи, постройки, дворове и сухи треви – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Loading...