Пожарът в село Банище изпепели къщи, постройки, дворове и сухи треви – ВИДЕО + СНИМКИ

Огнена стихия обхвана част от брезнишкото село Банище по-рано днес, предаде репортер на Zapadno.com.

Пламъците лумнали в сухи треви и храсти в района на съседното до Банище село Ръждавец. Огънят се разразил в късния следобед и бързо достигнал до вилна зона “Трап” в село Банище. На място пристигнали екипи на Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” от Брезник и Перник, както и общинският пожарен автомобил на Община Брезник. Екипи на “Държавно горско стопанство-Брезник” и доброволци от село Банище, сред които и кметският наместник Иван Таков също се включиха в гасеното на огнената стихия. От Община Брезник изпратиха цистерна с вода, както и още лопати за потушаване на тлеещите райони.

Екип на ЧЕЗ превантивно спря електрозахранването на къщите в района. Във вилната зона има и постоянно живеещи хора, но голяма част от имотите са вили.

Пожарът беше овладян около 2 часа след подадения сигнал за пламъците. Общо 5 пожарни автомобила с близо 30 огнеборци, както и доброволци със селскостопанска техника и лопати се включиха в гасенето на огнения ад. По първоначална информация няма засегнати хора и животни. Щетите са материални – изгорели или полуизгорели къщи, паянтови постройки, дворове и сухи треви и храсти. Засегнати от пожара са и площи между селата Ръждавец и Банище.

Вижте видео на част от горящите къщи в село Банище:

Разгледайте снимки от огнената стихия в село Банище, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”35461″]

Виж също...

Loading...