Над 25 нарушения са констатирани в Брезнишко и Трънско от горските инспектори през 2018 година

От началото на 2018 година служителите на Регионална дирекция по горите-Кюстендил в изпълнение на задълженията си по контрола и опазването на горските територии от териториалния обхват на дирекцията са извършили общо 6 063 броя проверки. Това сочи статистиката, която пресцентъра на Регионална дирекция по горите-Кюстендил предостави за Zapadno.com.

От общия брой на проверките на територията на община Брезник са проверявани общо 59 обекта за дърводобив на юридически и физически лица. Констатирани са 14 нарушения по Закона за горите, като част от преписките са предадени на Районната прокуратура.

На територията на община Трън през 2018 година са горските инспектори са направили общо 113 проверки на обекти за дърводобив на физически и юридически лица. Вследствие на проверките са съставени 12 акта по Закона за горите.

Пред 2018 относителният дял на констатираните нарушения от горските инспектори на Регионална дирекция по горите-Кюстендил на територията на областите Перник и Кюстендил спрямо длъжностни лица е 35 % , като от 79 през 2017-та година е нараснал на 87 през 2018-та година (10 %), което на практика означава, че 81 % от всички съставени актове за установяване на административни нарушения по един или друг начин са свързани с добива на дървесина и са констатирани в дълбочина на горската територия.

Виж също...

Loading...