Работници на манастира в трънското село Пенкьовци: И в дъжд, и в сняг сме тук и работим!

Напредва ремонтът и реконструкцията на Пенкьовски манастир „Света Петка“ в трънското село Пенкьовци, установи проверка на Zapadno.com.

На място се извършват реконструкция, основен ремонт, възстановяване, ограда и благоустрояване на прилежащите части на терена около манастир “Света Петка” в село Пенкьовци. Разрешението за строеж е от 30 декември 2016 година. Строителният надзор се извършва от софийската фирма “Арка Консулт” ЕООД. Строително-ремонтните дейности се извършват от строителната фирма “Каро Трейдинг” ООД от София. Датата на откриване на строителната площадка е 25 май 2018 година, а продължителността на работа е 24 месеца, става ясно от информационна табела, която е поставена в началото на ремонтните дейности.

Договорът за ремонта на Пенкьовския манастир е сключен на 10 юли 2017 година и се изпълнява по одобрен проект по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Към момента за тези обекти са сключени договори за финансово подпомагане по подмярка 7.6. Бенефициент е Пенкьовски манастир „Света Петка“, а сумата на субсидията е 624 666 лева и 60 стотинки.

Работниците на място бяха категорични: “И в дъжд, и в сняг сме тук и работим!”, заявиха от строителната площадка пред репортер на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...