Грънчарското ателие на музея в Брезник ще очаква кандидат-занаятчии на 25 и 26 март, когато ще отвори врати

В началото на следващата седмица в Общински исторически музей-Брезник врати ще отвори грънчарско ателие, съобщиха от институцията.

Занаятчийската работилница ще приема участници и посетители на 25 и 26 март в зала “Военен клуб” на музея. Изготвен е и график за провеждане на учебните часове по грънчарство в двата дни. Ателието ще работи от 11:30 до 12:30 часа и от 13:30 до 15:00 часа. От музея на Брезник са предоставили и възможност за предварителни записвания на следните телефони: 0878 955 944 и 0886 856 654.

В началото на месец февруари тази година четирима души преминаха обучение за работа с грънчарското колело. Обучението беше проведено от грънчаря Валери Димитров от град Елена, а обучените хора ще предадат знанията си на деца и младежи. За нуждите на грънчарското ателие са подсигурени 300 килограма глина.

Грънчарското ателие е създадено по спечелен от музея проект, за който директорът на институцията Емилия Велинова оповести в началото на годината пред репортер на Zapadno.com. Очаква се в музейната сграда да бъде създадено и художествено ателие.

Виж също...

Loading...