Органите на реда и пожарната тръгват на обход по населените места в област Перник заради зачестили инциденти

Областна дирекция МВР и Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник стартират превантивна кампания в населените места от областта.

От утре (21 март) полицията и пожарната започват превантивна кампания на територията на всички населени места в Пернишка област. Органите на реда ще направят срещи с кметовете и кметските наместници. С управниците ще бъдат коментирани мерки, касаещи безопасността и сигурността на хората в ръководените от тях територии.

Няколко акцента ще бъдат дискутирани и набелязани мерки за тяхното противодействие. На първо място осигуряване безопасността и сигурността на децата и юношите с оглед наближаващите пролетна и лятна ваканции. В последните няколко дни станаха инциденти с непълнолетни и неправоспособни водачи на колесни превозни средства (мотопеди, мотоциклети и АТВ). С усилията на кметовете, полицията и всички живущи могат да бъдат предотвратени подобни инциденти.

Ще бъдат дискутирани и най-честите проблеми и престъпни посегателства в населените места, както и начините за справяне с тях. Изключително усложнената противопожарна обстановка също ще бъде обсъдена с представителите на местното население. Само с усилията на управниците, населението и пожарната могат да бъда преодолени негативните последици от паленето на сухи треви и отпадъци. Пламналите десетки пожари унищожиха стотици декари горски насаждения, сгради и домашно имущество.

Не на последно място ще бъдат уточнени начините на пряка комуникация на местните управници с органите на полицията и пожарната, както и ежедневните контакти на населението с кметовете.

Виж също...

Loading...