Демонстрационната зала към Музея на киселото мляко в Трънско ще струва около 85 000 лева заедно с оборудването

Около 85 000 лева са необходими за изграждането и оборудването на бъдещата демонстрационна зала към Музея на киселото мляко в трънското село Студен извор. Това поясни председателят на фондация „Д-р Стамен Григоров“ Ирена Иванова пред репортер на Zapadno.com.

Сумата е двойно повече от първоначално съобщената, която фондация „Д-р Стамен Григоров“ оповести след първоначално проучване лятото на 2018 година пред Zapadno.com. Средствата за залата се набират чрез дарения, за които е разкрита банкова сметка. “Горе-долу сме уточнили и фирма. Въпросът е, че сега се търсят средствата и като успеем да съберем всичките средства, тогава вече ще започнем да правим. Набират се дарения. Засега сме на този етап. Сметнали сме го и с оборудването ще е към 85 хиляди лева.”, каза председателят на фондация “Д-р Стамен Григоров” и поясни, че сумата е относителна. Провеждани са и първоначални разговори с фирми, които евентуално да спомогнат за изграждането на демонстрационната зала.

През есента на миналата година стана ясно още, че дългогодишният и вече бивш главен архитект на Община Трън Мария Докторова е дарила проект за демонстрационната зала към Музея на киселото мляко. В края на месец юни миналата година беше разпространена и брошура за инициативата по изграждането на залата. В нея е включена и банковата сметка, чрез която се набират дарения и може да видите по-долу.

Снимка: Фондация „Д-р Стамен Григоров“

Виж също...

Loading...