Капитанът на футболен клуб “Черногорец” (Ноевци): Винаги трябва да има колектив и водещи фигури за успеха на един отбор

За успеха на един отбор трябва винаги да има колектив и водещи фигури в него. В това е убеден капитанът на футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) Станислав Стойнев, предаде репортер на Zapadno.com.

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) е един от малкото в родния аматьорския футбол, които могат да се похвалят с база и постижения от величината на отборите от професионалната лига. “Това се дължи на общите ни усилия, на мен и на Гошко Мирчев, който води голяма част от организацията и административната част. Винаги трябва да има един колектив и водещи фигури. Също така благодарение на кмета на село Ноевци и още двама-трима бизнесмени, които подпомагат отбора и за нищо не са ни отказали през всичките тези години, за да я има тази база. Искаме да докажем с игра и колектив, че отборът е добър, върви и се разбираме.”, каза Станислав Стойнев. Сред целите, които отборът си е поставил да реализира е изграждането на поливна система на стадиона в селото.

Няколко пъти на стадиона в брезнишкото село Ноевци пристигат ветерани от ЦСКА и “Левски”. Сред тях са били и имена като Георги Велинов, Димитър Пенев, Адалберт Зафиров, Методи Деянов, Росен Кирилов, Радослав Здравков и други. “Първоначално приемат нещата малко така с насмешка и нещо несериозно, когато за първи път дойдоха тук. Но след това нямаше проблем, когато им се обадим. Така че това е показателно, че са останали доволни и ние сме показали, че заслужаваме това уважение и внимание.”, каза капитанът на “Черногорец” Станислав Стойнев, който играе в отбора от над 20 години.

Успехите на отбора също ехтят в историята му. През 2014 година футболен клуб “Черногорец” се класира на първо място сред отборите в област Перник. Следващите 3 сезона отборът заема второ място след първенеца в областта. През 2018 година тимът игра за Купата на България, като достигна до следващ кръг, в който “Вихрен” (Сандански) гостуваше в Ноевци. Домакините не успяха да победят гостите от Сандански, но остана самочувствието и на футболисти, и на фенове от гостуването на отбора от по-висока класа.

Родословните корени на капитана Станислав Стойнев са от село Ноевци. Неговият баща също е играл в редиците на “Черногорец”. Станислав Стойнев пък е преминал през детския отбор на “Черногорец” (Ноевци), различните формации на “Миньор” (Перник), “Металург” (Перник).

Виж също...

Loading...