Детски танцов състав “Граовчета” и формация “БрезиЯна” се качиха на една сцена и се завърнаха в Брезник с отличия

Поставената цел на хореографа и ръководител на детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” и танцова формация “БрезиЯна” да събере на една сцена и двата си състава беше овенчана с успехи, научи Zapadno.com.

Детският танцов състав “Граовчета” и танцова формация “БрезиЯна” взеха участие в 13-то издание на национален танцов фестивал “Ритъмът в сърцето ми” ‘2019 в София. Те се включиха и в трите възрастови групи. Малката група на “Граовчета” бяха оценени от журито с 2-ро място във възрастова група до 9 години, концертната група на състава пък беше отличена с диплом за отлично представяне във втора възрастова група от 10 до 14 години. В трета възрастова група над 18 години концертната група на “Граовчета” се включи с танцова формация “БрезиЯна” с изпълнение на Филиповско хоро, за което бяха класирани на четвърто място. Танцовата формация “БрезиЯна” беше оценена от журито и с дебют за първа година на фестивала с разработка на Дайчово хоро. Това поясни ръководителят и хореограф на съставите Яна Кираджиева.

“Като ръководител на групите исках да се включа в предизвикателството да бъдат на една сцена. Упоритостта и труда на всички беше оценен и аз им благодаря от сърце за положения труд и търпението което имаха.”, сподели Яна Кираджиева.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...