Земеделците в Брезнишко са с най-много площи подготвени за сеитбата на пролетен ечемик и царевица за зърно в област Перник

Справката за хода пролетната сеитба в област Перник показва, че земеделците в община Брезник имат най-много площи подготвени за сеитба на пролетен ечемик. Това съобщиха за Zapadno.com от Областна дирекция “Земеделие”-Перник.

Към началото на тази седмица в община Брезник е извършена предсеитбена подготовка на 1 472 декара, предназначени за пролетен ечемик. Засетите площи в общината са 350 декара, които изцяло са на кооперации, сдружения и арендатори. Наторяване на площите не е извършвано. В съседната община Трън са извършили предсеитбена подготовка и засяване на 85 декара. Площите в Трънско вече са засети с пролетен ечемик, като наторяване и там не е извършвано.

Общо 5 180 декара са площите в област Перник, на които е извършена предсеитбена подготовка за царевица за зърно. 3 530 декара от площите попадат в община Брезник. В община Трън няма площи, които са предназначени за царевица за зърно.

Виж също...

Loading...