Треньорът на футболен клуб “Балкан” (Банище): Много хора помагат, за да го има отбора и това се вижда

Много деятели на футбола и местни жители на брезнишкото село Банище подкрепят местния футболен клуб “Балкан”. Това сподели треньорът на отбора Захари Крумов пред репортер на Zapadno.com.

През 2018 година футболен клуб “Балкан” (Банище) се завърна в аматьорската лига след прекъсване. Голяма част от футболистите в тима са от град Перник, сред които има и 4-5 играчи от Банище. Миналата година е била трудна за отбора, който въпреки това не се е отказал и продължава да се състезава в областната футболна клуба. “Миналата година беше много тежка за нас – финансово, организационно и така нататък. Тази година нещата вече са различни. Имаме подкрепата на Efbet, вече имаме и подкрепата на Община Брезник. Нещата ще се наредят.”, поясни треньорът на клуба Захари Крумов.

Сред поставените приоритети на футболния клуб за 2019 година е обновяване на спортната база в селото. От следващата година областните футболни групи ще бъдат преструктурирани в “А” и “Б” окръжни групи. Изискванията за “А” група ще бъдат по-завишени, отколкото тези в “Б” окръжна група. Футболен клуб “Балкан” (Банище) ще се опитат да спази новите изисквания, за да играе в по-горната група, но ако не успее ще продължи в “Б” окръжна група. “Ще опитаме да докараме вода до стадиона. Малко е сложно, защото е доста далече, но ще се опитаме. От догодина има нови изисквания за новите групи, сред които са наличие на стадион с тревно покритие, съблекалня с течаща вода.”, сподели още Захари Крумов пред репортер на Zapadno.com.

Въпрос на организация е съществуването на един футболен клуб, смята треньорът на “Балкан”. “Всичко е въпрос на организация. Организация от моя страна, от страна на господин Таков, от страна на господин Владов и от страна на моя баща – Здравко Крумов. Много ме подкрепяха и ми помогнаха да приведем футболния стадион във вид, в който може да се провеждат футболни срещи. След което нещата си се наредиха. Като има повече хора и имаш подкрепата на цяло село – нещата се получават.”, каза още Захари Крумов. Благодарност беше отправена и към Efbet, които са подсигурили спортните екипи на отбора. Намеренията на ръководството на футболния клуб са през тази година да бъдат осигурени и анцузи за футболистите.

В края на миналата седмица се състоя първият домакински мач за отбора, които прие футболен клуб “Енергетик” (Перник) на стадиона в Банище. Преди началото на новия футболен полусезон, отборът на брезнишкото село изигра поредица от контролни мачове с други футболни клубове.

Виж също...

Loading...