Фитнес зала в брезнишкия комплекс “Чорни” ще посреща всички желаещи да тренират, а зад каузата стоят семейство, приятели и Общината

Всеизвестен факт е, че с общи усилия всичко се получава и в повечето случаи резултатите са положителни. Пример за това е и изградената наскоро фитнес зала, която се помещава в спортен комплекс “Чорни” в град Брезник. Фитнес зала “Брезник джим” ще отвори до дни и ще може да се използва от всички, които желаят и се грижат за здравето и тялото си. Това сподели пред репортер на Zapadno.com Димитър Митков, който е управител на бъдещата фитнес зала.

Помещението, което се намира в голямата сграда на спортен комплекс “Чорни” е функционирало като фитнес зала, но преди години. Тогава предприемачи от Перник са стопанисвали фитнес залата, която до дни отново ще посреща желаещите да тренират. Историята на сегашната фитнес зала започва от една мечта на местния земеделец Димитър Митков. “По цял свят хората все повече се интересуват от спорт и здравословно хранене. Като земеделски производител, първо се насочих към полезните храни, като разработих ферма за отглеждане на зайци. Заешкото месо се слави с много добри показатели и страхотен вкус. Само за няколко години спечелихме доверието на стотици клиенти, които редовно поръчват продукта ни. Успехът в бизнеса със заешко ми даде възможност да инвестирам в друга моя мечта.”, каза земеделският производител Димитър Митков пред Zapadno.com.

Брезничанинът е на мнението, че здравето е най-голямото богатство, което човек може да притежава. “Всички работим, за да изхранваме семействата си, но в тази инвестиция освен възможност за бизнес, аз виждам и кауза. Защото, да инвестираш в здравето и мотивацията на хората е кауза. Защото, погледнато в дългосрочен план, здравето е най-голямото богатство, което имаме.”, добави още Димитър Митков.

Предприемачът от Брезник вярва, че освен спортна зала това ще бъде място за разтоварване, място за социални контакти, място, на което младежите да мерят сили с постиженията си в спорта, а не с надбягвания с коли или надпиване в заведения. “Естествено това няма да е място само за ученици и младежи. Добре дошъл е всеки, който иска да се грижи за здравето си и да живее по-пълноценен живот.”, поясни брезничанинът.

Подкрепа в начинанията на Димитър му оказват неговата съпруга Вероника Свиленова-Миткова, семейството и приятелите му. Но освен тях, подкрепа му е оказала и Община Брезник. “Всичко, което правя е немислимо без подкрепата на съпругата ми, семейството и приятелите, за което им благодаря. Тук е мястото да благодаря и на служителите в Община Брезник за коректността и приятелското отношение. Категорично мога да кажа, че Общината ни създава благоприятни условия за развитие на бизнес, стига да имаш желание и идеи.“, каза още Димитър Митков.

Снимки: Вероника Свиленова-Миткова

Виж също...

Loading...