Град Брезник ще се сдобие с още два нови контейнера за разделно събиране на отпадъците

Доставка на два нови контейнера за разделно събиране на отпадъците се очаква да бъде направена за град Брезник. Това поясни експертът от отдел „Екология“ към Община Брезник Детелина Виденова пред репортер на Zapadno.com.

Новите контейнери ще бъдат доставени съгласно промяна в Наредба за опаковките и отпадъците от опаковки. “Минималният обем контейнери, които трябва да бъдат разположени на територията на град Брезник е 37 875 литра. Фирмата си го изчислява това.”, добави Детелина Виденова.

В Брезник са разположени 10 двойки контейнери за разделно събиране (жълт и зелен) на определените от кмета десет адреса. Един комплект от жълт и зелен контейнер обслужва минимум 350 жители на града. Очаква се да бъде доставен още един комплект, с което двойките контейнери в Брезник ще станат общо 11.

Наблюденията на отдел “Екология” към Общината са, че гражданите използват контейнерите за разделно събиране на отпадъците по предназначението им. Контейнерите са на „Еко Партнърс България“ АД, която е организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки на българския пазар, учредена през 2016 година от екип от професионалисти с дългогодишен опит в този бранш.

Виж също...

Loading...