Библиотеката към читалището в Трън направи подарък на ученици по случай предстоящата “Седмица на детската книга”

Ученици от средно училище “Гео Милев” в град Трън гостуваха на библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Поводът за посещението беше предстоящата “Седмица на детската книга”, която ще се отбележи в дните от 1 до 7 април, в които учениците са в пролетна ваканция, предаде репортер на Zapadno.com.

Ученици, които се обучават във 2-ри клас, бяха посрещнати от главния библиотекар Илияна Ахчийска. В началото тя отбеляза предстоящата “Седмица на детската книга”. “По този повод ще ви прожектираме една детска приказка, дано ви бъде интересна.”, поясни Илияна Ахчийска. Преди началото на детската приказка, главният библиотекар попита кои второкласници има читателски картони в библиотеката и се обърна към тези, които не са се регистрирали в библиотеката да го направят, за да могат да четат книги. Учениците се съгласиха с предложението на главния библиотекар и с интерес проследиха прожектираната детска приказка.

Децата останаха и със скъп спомен от посещението си в библиотеката на Трън – по една детска книжка, която им беше подарена. Класният ръководител на учениците се впечатли, че веднага след като получиха книжките, любознателните деца ги отвориха. “Много са любознателни и имат голямо желание за учене. Миналата година също получиха книжки от училището.”, сподели класният ръководител на второкласниците.

Подобни инициативи се организират ежегодно в библиотеката към трънското читалище.

Виж също...

Loading...