Общинският съвет предлага Брезник да бъде изваден от списъка на балнеолечебните курорти

На заседанието на Общински съвет-Брезник на 21 март е разгледана докладна записка от група съветници с предложение град Брезник да бъде изваден от списъка на балнеолечебните курорти от местно значение в Република България.

Общинските съветници са гласували единодушни да се задвижи процедура за промяната и са упълномощили кмета на Общината да изпрати решението на съвета до надлежните институции за сведение и предприемане на действия.

При сегашното положение гражданите на Брезник плащат по-висок данък за второ жилище или наследствено такова. Досега това не е било проблем, но след промените в закона ставката за данъците става по-висока. Това поясни за читателите на Zapadno.com председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова.

Предложението за това е направено на заседание на икономическа комисия към Общински съвет-Брезник. “През 1963 година може би е имало някакво значение, но сега вече не. За какво става въпрос – жителите на Брезник, които имат второ жилище плащат по-висок данък. Това е идеята да се предприемат стъпки за изваждане на Брезник от списъка на курортните селища. В Брезник няма изграден балнеосанаториум. На следваща сесия ще предложим да се отпуснат средства за желязната вода. Да не си мислят хората, че с горното предложение зачеркваме водата.”, е отбелязал общинският съветник Ваньо Добринов на провелата се през изминалата седмица сесия.

Председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова е попитала дали има сертификат за желязната вода. От отговора на еколога на Община Брезник Детелина Виденова става ясно, че сертификатът е със срок и е необходим само ако се бутилира водата. “Имаме балнеологична оценка, която е безсрочна.”, е пояснила още Детелина Виденова.

До момента няма отправени предложения във връзка с желязната вода за разглеждане от Общински съвет-Брезник.

Виж също...

Loading...