Отново няма желаещи фирми, които да ремонтират Трънската екопътека

Отваряне на оферти за ремонт на Трънската екопътека не се проведе, тъй като такива не са били подадени, предаде репортер на Zapadno.com.

Насроченото за днес отваряне на получени оферти от фирми за участие в публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет „Основен ремонт на Екопътека“ не се състоя. Причината е, че оферти не са били подадени в срока, който Община Трън обяви още в началото на месец февруари тази година. Отварянето на офертите трябваше да се състои на 1 април от 9:00 часа в заседателната зала на общинската администрация, видно и от графика на вратата на помещението.

Сумата, която Общината обяви, че ще отпусне за дейностите по ремонта е 81 666 лева без включен ДДС. Едно от заложените условия е ремонтът да бъде извършен в рамките на 60 дни. Финансовите средства са заложени в бюджета, но същевременно Общината е включила обекта в списъка за инвестиции, за които търси външно финансиране.

Това е пореден опит на Община Трън да намери фирма-изпълнител за извършване на ремонт на Трънската екопътека, която всяка година влошава състоянието си и вече е осеяна с табели за опасни участъци и забраняващи преминаването. Досега общинската администрация се опита с още една процедура за възлагане на ремонт и дори пряко договаряне. При процедурата по пряко договаряне пернишка фирма отказа на Община Трън, тъй като средствата не били достатъчни за предвидените ремонтни дейности.

Виж също...

Loading...