Възпитанички на езиковата школа към брезнишкото читалище с ползотворна обиколка и срещи в Руския културно-информационен център

Талантливите възпитанички на групата по руски език към езиковата школа на брезнишкото читалище „Просвещение-1870“ – Меган Йорданова, Беатрис Иванова и Кристияна Генадиева проведоха интересни и ползотворни срещи в Руския културно-информационен център в град София, сподели Таня Атанасова.

Центърът е оторизиран да провежда изпити за придобиването на безсрочни, международни сертификати за ниво на владеене на руски език като чужд, които се признават от всички държави и откриват невероятни възможности на техните притежатели, като работа в международни компании, безплатно образование в различни области в повечето престижни руски университети.

Сътрудникът в Руския културно-информационен център Лариса Нежнева разведе гистите из центъра, отговори на всичките им въпроси във връзка с предстоящия изпит, а те бяха много, момичетата и техният учител много се вълнуват. Ръководителят на школата Татяна Атанасова беше приятно изненадана от топлия прием и обеща да доведе на екскурзия в центъра всички деца, изучаващи руски език.

Групата по руски език към езиковата школа на читалището на Брезник е една от най-добрите в страната и това се доказва с височките отличия, с които възпитаниците се удостояват. В средата на месец март тази година школата се представи достойно на конкурса „Великое Русское слово“ ‘2019, от които се завърна с второ място и специални награди.

Снимка: Таня Атанасова

Виж също...

Loading...