30 години от паметен момент в историята на бившата общинска болница на Брезник ще бъдат отбелязани на 7 април

На 7 април ще се навършат 30 години от паметен момент в историята на бившата общинска болница на Брезник. По този повод на тази дата ще се проведе отбелязване на годишнината, предаде репортер на Zapadno.com.

През далечната 1989 година, в навечерието на демократичните промени в България, докторите и медицински лица на Брезник са имали идеи за развитието на здравеопазването в общината. Една от идеите е била увеличение на броя на болничните легла в общинската болница, които тогава са наброявали 101, а намерението е било да станат 110. Друга идея е била увеличение на персонала и оборудването на болницата, поясни доктор Валери Величков пред репортер на Zapadno.com.

Тези и други идеи са запечатани в капсула на времето, която е поставена под плоча до паметника на доктор Йордан Стефанов в двора на бившето общинско лечебно заведение. След дни ще се навършат 30 години от поставянето на капсулата за поколенията. Намерението е за 30-годишнината да бъдат припомнени идеите, които поради демографския срив и ред други причини не са се осъществили. Всички бивши служители на общинската болница в Брезник, както и жители и гости на града могат да присъстват на отбелязването на годишнината от паметния момент. Отбелязването ще се проведе пред бившата общинска болница на 7 април (неделя) от 12:00 часа.

Виж също...

Loading...