Детски танцов състав “Граовчета” се завърна в Брезник с множество отличия и приятни емоции от арт лагер в Банско

Детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” се завърна от 3-дневния арт лагер “Бъдещи звезди” Банско ‘2019. Арт лагерът се организиран от президента на академия “Утринна звезда” Кирил Костадинов и международен танцов съвет на Юнеско, съобщи ръководителят на детски танцов състав “Граовчета” Яна Кираджиева за Zapadno.com.

3 дни участниците се обучаваха на различни танцови техники – хип-хоп, съвременна хореография, джаз, народни танци, както и взеха участие в мастър класове по приложни изкуства. Това поясни Яна Кираджиева и отбеляза: “3 дни, изпълнени с много забавление, усмивки, партита и най-вече много труд!”.

Арт лагерът “Бъдещи звезди” в Банско приключи с концерт-продукция. Заедно с останалите участници в лагера те представиха всичко, което са успели да научат за тези 4 дни, както и изтанцуваха свои хореографии, поясни още ръководителят на състава “Граовчета”. “За пореден път път децата показаха таланта си и им бяха раздадени диплома и статуетка за участие в лагера, чек на стойност 100 лева за участие в международния фестивал на изкуствата “Утринна звезда” ‘2019, както и сертификати за участие в майстор класове “Стилистическо разнообразие в българските танци” с водещ Кирил Костадинов.”, допълни още Яна Кираджиева.

През месец февруари тази година талантливите деца от “Граовчета” взеха участие в международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ в София. Те се завърнаха с 2-ро място на шампионата и чек на стойност 140 лева за участие в провелия се в Банско арт лагер.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...