Дворът на детска градина “Брезица” беше облагороден с липа, явор и декоративни храсти в края на “Седмицата на гората” – СНИМКИ

Експерти от Регионална дирекция по горите-Кюстендил, заместник областните управители доктор Матей Попниколов, Райчо Цветин и представители на Областна администрация-Кюстендил участваха в традиционно залесяване на територията на града по повод „Седмица на гората“. Инициативата бе организирана от Регионална дирекция по горите-Кюстендил съвместно с Община Кюстендил и “Държавно горско стопанство-Кюстендил“. В залесяването се включиха и представители на фондация “Сийдър”, съобщиха от пресцентъра на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

Засадени бяха фиданки от червен дъб и каталпа в двора на Център „Вара, Надежда и Любов“. В знак на уважение към институцията и признателност към лесовъдската професия ръководството на дневният център подари на гостите ръчно изработени картички, а директорът на Регионална дирекция по горите-Кюстендил инженер Тодоров получи платно, символизиращо картата на зелена България.

С мащабна залесителна акция приключиха и инициативите на територията на община Дупница.
Ученици, експерти от “Държавно горско стопанство-Дупница” и граждани залесиха с черен бор различни места на територията на дупнишкото село Бистрица. Малчуганите получиха много лакомства и рекламни материали, осигурени от Регионална дирекция по горите-Кюстендил и Югозападно държавно предприятие.

Като заключение на инициативите, организирани и провеждани от Регионална дирекция по горите-Кюстендил, офисът в град Перник проведе занимания и игри с малчуганите от детска градина „Брезица“ в град Брезник. Съвместно с “Държавно горско стопанство-Брезник“ лесовъди облагородиха двора на градината с липа, явор и декоративни храсти.

Разгледайте още няколко снимки от инициативата в двора на детска градина “Брезица”:

[maxgallery id=”36194″]

Снимки: Регионална дирекция по горите-Кюстендил – пресцентър

Виж също...

Loading...