Капсулата със завет за здравеопазването в Брезник съдържа имената на 170 здравни служители и персонал

Брезничанинът и дългогодишен служител на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” Божидар Пантев отвори капсулата със завет за здравеопазването в община Брезник, научи Zapadno.com.

“Днес, 8 април, бе отворена 30-годишната капсула, поставена в двора на Общинската болница в Брезник, макар и силно повредена. В нея, освен свитък със Завет към поколенията, бе намерен и пълен списък с имената и длъжностите на персонала както в Общинската болница, така и на Здравните служби в общината. Списъкът съдържа 170 имена.”, написа Божидар Пантев във Фейсбук и показа снимки на завета.

Капсулата беше извадена вчера от плоча в двора на бившата общинска болница в Брезник. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: 30-годишна капсула със завет за здравеопазването на Брезник ще бъде дарена на музея – ВИДЕО. Изваждането на металния цилиндър на вчерашната дата не е случайно. На една от страниците със завета е записано пожелание към здравните работници по повод 7 април – Деня на здравния работник и призив през 2019 година да бъдат отправени същите думи.

На 7 април 1989 година е бил открит и паметника на доктор Йордан Стефанов, който е патрон на болницата в града. Непосредствено до него е била поставена и капсулата в плоча.

Решението на здравните служители на Брезник беше капсулата да бъде дарена на Общински исторически музей-Брезник.

В публикацията са използвани снимки на Божидар Пантев и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...