Още един инвеститор напуска Трън: Продава се проектът за вилно селище в Главановци за 5 лева на квадратен метър

В сайта за покупко-продажба на имоти imot.bg е публикувана обява на 14 март 2019 година, от която става ясно, че парцел в регулация в землището на трънското село Главановци търси своя купувач, научи Zapadno.com.

Парцелът е с площ 128 декара, а цената му е 320 000 евро. Това означава, че земята и цялостният проект с разрешение за строеж за изграждане на вилно селище на брега на самия язовир “Ярловци” се продават за 2,5 евро (5 лева) на квадратен метър.

Кантора „Балчев“ предлага пълно правно обслужване на сделката и е публикувала обявата заедно с няколко снимки на обекта. Съобщението за продажба гласи: „Цялостен проект за изграждане на вилно селище на брега на самият язовир Ярловци, в непосредствена близост до река Ерма, на 80 км от София. Прекрасна природа, тихо и красиво място с възможности за всякакъв вид туризъм, риболов, спорт и отдих. Земята е преотредена, има разрешение за изграждане на транспортен достъп, както и проект. 70 еднофамилни къщи, обслужващи сгради, спортни терени, басейни, вътрешни алеи, пристан. Продава се земята заедно с одобрения проект.“.

Най-мащабното инвестиционно предложение в сферата на туризма в Трънско първоначално предвиждаше изграждане на път с широчина 4 метра, свързващ Главановци с вилното селище, както и 150 къщички, всяка от които с разгърната застроена площ до 250 квадратни метра. Предвиждаше се да бъде построен спортно-рекреационен център, търговски площи, външен басейн, паркинг и техническа инфраструктура. През 2016 година проектът премина безпроблемно обществено обсъждане и одобрение от Регионалната инспекция по околна среда и води-Перник, тъй като площта му е разположена в защитена зона „Руй“. Освен това се намира в непоследствена близост до язовир “Ярловци”, но според инвестиционното предложение не се предвиждаше изграждане на пречиствателна станция, а ями за отпадните води.

През 2018 година Zapadno.com информира своите читатели, че инвеститорът на бъдещото вилно селище край село Главановци намали наполовина броят на къщите – от 150 на 70. Тогава предстоеше главният архитект на Община Трън да издаде виза за проектиране. Инвеститор във вилното селище беше казанлъшката фирма „Сабрина“, в която част от съдружниците са от Кувейт.

Виж също...

Loading...