Районен съд-Брезник кани гражданите да видят съдебната институция отвътре и да се запознаят с функциите и

Инициативата “Ден на отворените врати” ще се проведе в Районен съд-Брезник в края на следващата работна седмица, съобщиха за читателите на Zapadno.com от съдебната институция.

Надсловът на инициативата ще бъде “Съдът отвътре”, а целта е гражданите да повишат правната си култура. През целия ден всеки ще има възможност да се запознае с професията на съдията и процедурата при разглеждане на граждански и наказателни дела, страни в гражданския и наказателния процес, спецификата на съдебните процедури, основни моменти в процеса на правораздаване, запознаване с централизирана система за случайно разпределение на делата, запознаване с дейността на отделните служби в съда, както и запознаване с правилата за достъп до съдебната палата. Посетителите на съда ще имат възможност да се срещнат със съдия Веселин Хайдушки, който е председател на Районен съд-Брезник, поясни административният секретар на институцията Елизабета Никифорова.

Районният съд на Брезник ще проведе инициативата на 19 април (петък) от 9 до 17:00 часа.

Съдебната институция е изпратила писмо до средно училище “Васил Левски” във връзка с обявен от Висшия съдебен съвет за есе на тема „Откровено за съдебната власт” за ученици от 8 до 12 клас. Есетата трябва да бъдат подадени в срок до 20 май, включително, на електронна поща konkurs.vss@vss.justice.bg, съобразно регламент за провеждане на конкурса. Обявяването на победителите, както и връчването на лаптоп, две поощрителни награди и грамоти ще се проведе в Деня на отворените врати на Висшия съдебен съвет на 7 юни. Регламент за провеждане на конкурса може да видите като натиснете тук.

Виж също...

Loading...